24 Ωρες στο Λεμάνς – Ειδικοί Αγώνες

Η έναρξη της νέας σεζόν συνέπεσε με την προετοιμασία για τον 24ωρο αγώνα στη παγκόσμιου φήμης πίστα του Le Mans. Η προπόνηση από όλα τα μέλη της ομάδας ήταν πυρετώδης και συνάμα απαιτητική, δεδομένου ότι έπρεπε να υπάρχει συντονισμός και ελεύθερες ώρες μες την ημέρα για την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος. Χρησιμοποιήσαμε τα 6ωρα της 1ης εβδομάδος ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας απέναντι στον ανταγωνισμό. Ωστόσο, ο σημαντικότερος στόχος ήταν μια επιτυχής πρώτης επαφής των νέων οδηγών της ακαδημίας με τη μυθική πίστα και τις ανάγκες των πολύωρων αγώνων multi-class.

Μετά το πέρας το σαββατοκύριακου, τα αποτελέσματα κρίθηκαν άκρως ενθαρρυντικά και σύσσωμη η ομάδα ήταν έτοιμη να μπει στη τελική βδομάδα προετοιμασίας προ του μεγάλου αγώνα. Αναλύοντας τα δεδομένα και τη δυναμική των οδηγών καταλήξαμε στη συμμετοχη με 2 αυτοκίνητα με απώτερο σκοπό έναν καθαρό αγώνα και τον τερματισμό πάση θυσία.

Η Hellenic Racing Academy BLUE συμμετείχε με ρόστερ 4 ατόμων, εκ των οποίων 3 της ακαδημίας, του Γιάννη Χουδελουδη, Πέτρου Θέμελη και Πάνου Δημακακου μαζί με τον Αντρέα Περρακη. Πολλές προσδοκίες για τα νέα παιδιά, ωστόσο ένα επεισοδιακό ξεκίνημα στον αγώνα, παρά την 4η θέση στα προκριματικά, λαβωσε το Porsche RSR με αποτέλεσμα να έχει μειωμενη απόδοση μέχρι το τέλους του αγώνα. Είσοδος στα πιτ για τις απαραίτητες επισκευές και “επανέναρξη” του αγώνα μας στις τελευταίες θέσεις. Ωστόσο, το comeback απεδείχθη επιτυχές και με μεστό αγώνα χωρίς λάθη, η ομάδα κατάφερε μετά από 24 ώρες να αναρριχηθεί στη 4η θέση στο πέσιμο της καρό σημαίας.

Μια τεράστια επιτυχια, δεδομένης της αρχικής ζημιάς και της απειρίας των νέων οδηγών, οι οποίοι πήραν το βάπτισμα του πυρός υπό τόσο δύσκολες συνθήκες. Παρ’ ότι στο τέλος έμεινε μια πικρία, η απόπειρα κρίθηκε απόλυτα επιτυχής και με τα καλύτερα να έρχονται στο μέλλον.

H Hellenic Academy RED συμμετείχε με 6 οδηγούς, ένα μιξ αγωνιστικών και ακαδημίας. Το ξεκίνημα και οι πρώτες ώρες αγώνα ήταν άνευ απροοπτων με τον Σπύρο Ντερεκη και Λουκά Τζιβελεκη να μοιράζονται τα στιντς. Ωστόσο, ένα ατυχές συμβάν αργότερα, έστειλε το αυτοκίνητο για επισκευές μιας ωρας. Παρά την πτώση της ψυχολογίας και με λαβωμένο όχημα, τα παιδιά δεν το έβαλαν κάτω και με συνετή οδήγηση κατάφεραν να φέρουν το πληγωμενο όχημα στο τερματισμό στη 13η θέση. Πολλά συγχαρητήρια στους οδηγούς Δημήτρη Βαφειάδη, Χρήστο Πανουλα, Αντρέα Αρβανιταντωνη, Κώστα Γιαγια, Σπύρο Ντερεκη, Λουκά Τζιβελεκη και το back up support Στέλιο Σωτηρίου για αυτή την υπερπροσπάθεια που εν τέλει τους αντάμειψε με τη χαρά του τερματισμού.

Συνολικά, μια καταπληκτική εμπειρία για την ομάδα, όπου τα νέα παιδιά άρχισαν να δένουν και να βελτιώνονται σημαντικά από μέρα σε μέρα, ή οποία θα λειτουργήσει σαν παρακαταθήκη για τους επόμενους μεγάλους αγώνες που πλησιάζουν σύντομα .