Αγωνιζόμενοι στα δάση της Ευρώπης – Αναφορά 2020S4

Αυτή την σεζόν δώσαμε προσοχή σε αγώνες αντοχής στην διοργάνωση iRacing Endurance LMS, μια δύσκολη μάχη διαφορετικών κλάσεων με LMP1, LMP2 και GTE αυτοκίνητα. Τα τελευταία 2 σαββατοκύριακα οι αγώνες ήταν στην κεντρική Ευρώπη σε πίστες κοντά σε διάσημα δάση, σε Γερμανία και Βέλγιο. Το πρώτο χρονικά από τα 2 ήταν στην πίστα του Nurburgring.

Το Σάββατο στο 1ο αγώνα  ξεκινήσαμε στην 14η θέση στο 1ο split με μία στρατηγική αγώνα στο θέμα των καυσίμων που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Κατά την διάρκεια χρειάστηκε να γίνει αλλαγή στην τακτική ώστε να μειωθεί η χασούρα. Οι Ανδρέας, Λουκάς και Σπύρος είχαν καλό ρυθμό σε όλο τον αγώνα κατάφεραν να τερματίσουν στην 8η θέση στα GTE.

Ο δεύτερος αγώνας του Σαββάτου ήταν πάλι στο 1ο σπλιτ. Με πολύ καλύτερο γύρο στα προκριματικά μας έφερε στην εκκίνηση στην 7η θέση. Δυστυχώς ο αγώνας άρχισε με μάχες με κάποιους που μπερδεύουν τους αγώνες αντοχής με αγώνες Sprint. Μία επαφή μας έβγαλε εκτός πίστας αλλά ευτυχώς χωρίς τρακάρισμα με ζημιές. Χάσαμε κάποιες θέσεις αλλά το αμάξι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό επέτρεψε στους Ανδρέα, Σπύρο και Παναγιώτη την ευκαιρία για γρήγορους γύρους μέχρι το τέλος στην 8η θέση.

Ο επόμενος αγώνας την Κυριακή ξεκίνησε με καλό Qual που μας έφερε στην 2η θέση στο 2ο σπλιτ. Αποφασίσαμε άλλη τακτική αφού στο πρωινό του Σαββάτου δε λειτούργησε. Ο Ανδρέας με τον Παναγιώτη είχαν καλό ρυθμό αλλά ένα ατύχημα μας έριξε μερικές θέσεις. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν η 3η θέση που μας άφησε με ανάμεικτα αισθήματα αφού μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμα και στην 1η θέση.

Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σεζόν στην διάσημη πίστα του Σπα. Στο όμορφο τοπίο στο Σταβελότ κοντά στο δάσος του Άιφελ η γρήγορη πίστα δίνει πάντα καλές και κοντινές μάχες. Στον αγώνα του Σαββάτου ένα τεχνικό πρόβλημα στον υπολογιστή του οδηγού μας έκανε να χάσουμε την διαδικασία των κατατακτήριων. Ξεκινήσαμε 16οι στο 2ο Split. Οι πρώτες 4 ώρες που θα μας έδινε τερματισμό στην 5άδα και ίσως και πόντιουμ. Ένα λάθος πέρασμα στα κερμπ της Λα κόμπ και μία επαφή με τα προστατευτικά μας έστειλε πίσω στην 14η θέση.

Την Κυριακή είχαμε μία καλή απόδοση στις κατατακτήριες και ξεκινήσαμε 3οι. Συμβάντα ακόμα και πριν την πράσινη σημαία μας ανάγκασαν να πάμε νωρίς για πιτ. Το πολύ καλό μας pace για όλο τον αγώνα μας ανέβασαν στην 3η θέση στην κατηγορίας μας.

Αυτό τελείωσε την σεζόν με καλούς αγώνες σε ατομικά αλλά και ομαδικά events.