Race Report – Season 2 Week 5 & 6

Λατρεμένο Glen. Η πανέμορφη, απλοϊκά χαραγμένη, φαινομενικά εύκολη, αλλά ουσιαστικά αρκετά τεχνική με παγίδες που κρύβουν δευτερόλεπτα, ικανές να σε καταδικάσουν ή να σε αναδείξουν πίστα του Watkins Glen, μονοπώλησε το ενδιαφέρων μας την προηγούμενη – 5η – εβδομάδα της σαιζόν.

Βόλεψε “με το καλημέρα” τους περισσότερους από εμάς που ήδη την είχαμε τρέξει με πολλά και διαφορετικά αυτοκίνητα στο παρελθόν αλλά και το νέο αίμα της ομάδας βολεύτηκε αρκετά γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν ευχαρίστηση αλλά και πολλά βάθρα είτε ατομικά είτε συλλογικά όταν τρέχαμε όλοι μαζί, με το 1-2-3 στο τερματισμό να αποτελεί το επιστέγασμα της προσπάθειας.

Δυστυχώς εκείνη η εβδομάδα δεν είχε στο πρόγραμμα Endurance αγώνα αλλά η επόμενη 6η εβδομάδα μας αντάμειψε.

Sebring international raceway. Το Αμερικάνικο Le Mans. Ένδοξη πίστα την ιστορία της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ως είθισται όλη η εβδομάδα χρησιμοποιήθηκε σα προπόνηση και εξοικείωση στις συνθήκες του κυκλοφοριακού που θα αντιμετωπίζαμε στους 3 6ωρους αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Σάββατο πρωί και με τη Hellenic Racing Silver στη διαδικασία των κατατακτηρίων ο Νίκος (Nick Koudourakis) μας τοποθέτησε στη τρίτη θέση της σειράς εκκίνησης. Σωστή εκκίνηση και για μεγάλο μέρος του αγώνα στη πρώτη θέση. Παρά τις καθυστερήσεις και κάποια συμβάντα που είχαν σαν συνέπεια μικροζημιές και επίδραση στο ρυθμό του αυτοκινήτου, ο ρυθμός μας παρέμεινε αξιόμαχος. Η υπερπροσπάθεια, ειδικά της τελευταίας ώρας, μας αντάμειψε με τη δεύτερη θέση στον τερματισμό σε απόσταση αναπνοής από τη πρώτη αφού στους τελευταίους γύρους του αγώνα πηγαίναμε προφυλακτήρα.

Παρά τη πρωινή επιτυχία αυτό το “παραλίγο” μας στοίχειωσε. Στο βραδινό αγώνα συμμετείχαμε με δύο ομάδες. Τη Hellenic Racing Blue στο πρώτο pool με πλήρωμα τους Kiosoglou NestorasHoudeloudis Dimitrios και την Hellenic Racing Silver στο δεύτερο με πλήρωμα τους Andy PerrsNick Koudourakis. Σε μία κατάσταση déjà vu αμφότερες οι ομάδες εκκίνησαν από τη δεύτερη θέση.

Τελικά αποδείχθηκε ότι και οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε καλή μέρα αφού αντιστάθηκαν σθεναρά αντιμετωπίζοντας τις πιέσεις όποτε χρειάστηκε για να σημειώσουν τελικά μία εμφατική διπλή νίκη. Συγχαρητήρια και στα δύο πληρώματα.

Στον απογευματινό αγώνα της Κυριακής παρατάχθηκε μόνο η Hellenic Racing Silver με τους συνήθεις ύποπτους Nick Koudourakis – Andy Perrs.

Εκκίνηση από την έκτη θέση και … η κακή μέρα από το πρωί φαίνεται. Πολύ γρήγορα τελευταίοι σε ένα pool που το επίπεδο ήταν πολύ κακό. Εγκλωβισμένοι για το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης ώρας στη τελευταία θέση πίσω από συνδυασμούς που ανήμποροι να αμυνθούν απλά μπλόκαραν γραμμές και περάσματα θέτοντας σε κίνδυνο εαυτόν και αλλήλους. Με πείσμα και υπομονή μέχρι και δύο ώρες πριν τον τερματισμό η δεύτερη θέση φάνταζε περισσότερο από πιθανή. Μία κακή κίνηση στρατηγικής από μέρους μας, έβαλε τέλος σε κάθε πιθανότητα ενός καλού αποτελέσματος αφήνοντας μας τελικά να τερματίσουμε στην 6η θέση.

Μετά από αυτό το διήμερο η βαθμολογία μας βρίσκει στην πρώτη και τη τρίτη θέση για τις Hellenic Racing Blue και Silver αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας

OMEN by HP
Pallas Parts