Το 12ωρο στο βουνό

Τη μερίδα του λέοντος την εβδομάδα που πέρασε είχαν οι προετοιμασίες για τον πολύ αναμενόμενο 12ωρο αγώνα στο Mount Panorama.

Η συμμετοχή μας στον αγώνα έγινε από δύο ομάδες. Αμφότερες ξεκίνησαν τον αγώνα δυνατά σκαρφαλώνοντας πολύ γρήγορα στη κατάταξη καταφέρνοντας μετά τις δύο πρώτες ώρες να είναι πολύ κοντά στη πρώτη πεντάδα με πολλά υποσχόμενο ρυθμό.

Δυστυχώς όμως “το βουνό” τιμωρεί. Δε χαρίζεται. Δεν έλειψαν λαθάκια οδηγικά και τακτικής αλλά και μικροατυχίες από καμία ομάδα και τελικά αυτή τη φορά δε καταφέραμε να γευτούμε τη χαρά του τερματισμού.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο event ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, διψασμένοι να πάρουμε το αίμα μας πίσω.

Μετά τη συγκεκριμένη αποτυχία διασκεδάσαμε τις εντυπώσεις συμμετέχοντας στους 3ωρους αγώνες του Σαββάτου και της Κυριακής για το VRS Endurance League.

Στον αγώνα του Σαββάτου οι Ανδρέας Περράκης – Νίκος Ευσταθίου εκκινώντας από την 29η θέση τερμάτισαν τελικά στην 11η που θα ήταν πολύ ψηλότερη χωρίς ένα λάθος στρατηγικής στην αλλαγή ελαστικών.

Στον αγώνα της Κυριακής σχηματίστηκαν 2 ομάδες. Οι Νίκος Ευσταθίου– Χρήστος Καλαμίδας αξιοποιώντας στο έπακρο το κόπο και τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας μετουσίωσαν τη 12η θέση εκκίνησης σε μία εμφατική δεύτερη θέση ικανοποιώντας εαυτόν και αλλήλους οδηγώντας για την Hellenic Academy.

Στην αρχή μείναμε πίσω από ένα τρενάκι που μας έφαγε κάμποσο χρόνο γιατί ο Νίκος ήταν πιο γρήγορος από τους μπροστά του, και χωρίς λάθη και με σταθερό ρυθμό ανεβήκαμε μέχρι την 8η θέση στο πρώτο stint. Εξαιρετικός και ιδιαίτερα σταθερός καθόλη τη διάρκεια του δικού του stint, ο Χρήστος κατάφερε να κερδίσει ακόμα περισσότερες θέσεις και από την 4η θέση μπήκαμε για το επόμενο stint.

Η στρατηγική για 2 pits και χωρίς αλλαγή ελαστικών για το τρίτο stint πήγε εξαιρετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους και ήδη στο τρίτο stint ο Νίκος ήταν 15 secs πίσω από τον 1ο (αλλάξανε και λάστιχα) και πάνω από 40 secs από τον τρίτο. Δεν υπήρχε νόημα να κυνηγήσουμε, ούτε μας απειλούσε κανείς, αρκεστήκαμε στη δεύτερη θέση, η οποία φάνηκε εύκολη αλλά ήταν παλικαρίσια.

Για την Hellenic Academy Blue οι Ανδρέας Περράκης– Στάθης Μποδιότης – Αντώνης Γκαρατσίδης τερμάτισαν στη θέση από την οποία εκκίνησαν 9οι γενικής. Το γεγονός ότι χρειάστηκε μία έξτρα αλλαγή ελαστικών σε σχέση με τον ανταγωνισμό δείχνει ότι και εδώ υπήρχε ο ρυθμός για ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Προχωράμε προς το τέλος της σαιζόν και ο επίλογος θα γραφτεί στη πανέμορφη και απαιτητικά δύσκολη Suzuka που όπως πάντα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερο μας εαυτό.

Μείνετε συντονισμένοι…