12 ώρες στο Sebring – Ανασκόπηση

Το πρώτο μεγάλο και σημαντικό event για την νέα σεζόν του iRacing ήταν ο 12ώρος multiclass αγώνας στο Sebring, στην Φλόριντα της Αμερικής. Αποφασίσαμε να κατέβουμε με 2 συμμετοχές, η 1η Hellenic Racing με επίσημους οδηγούς της ομάδας και η 2η Hellenic Academy με την βοήθεια μελών της ακαδημίας.

Η Hellenic Racing ξεκίνησε στην 12 θέση από τις 19 στα LMP2. Όταν ξεκινάς στην μέση του grid είναι δύσκολο να στοχεύσεις στην άμεση και γρήγορη επίδοση. Στόχος τουλάχιστον στην αρχή είναι η επιβίωση και η ηρεμία. Δυστυχώς δεν ήταν έτσι η κατάσταση γιατί υπήρχε μεγάλη ένταση και αδικαιολόγητη επιθετικότητα από μερικούς αντιπάλους μας. Μια επαφή και ένα τετακε μπροστά μας ανάγκασαν τον Ανδρέα Περράκη να πέσει στα φρένα με αποτέλεσμα να μας χτυπήσουν από πίσω δημιουργώντας πρόβλημα στο αεροδυναμικό μας πακέτο για όλο το 1ο στιντ.

Οι χαμένες θέσεις του πρώτου στιντ κερδήθηκαν εν μέρη στα επόμενα δύο. Ο Σπύρος Ντερέκης ήταν έτοιμος να μπει στο αμάξι στο 4ο στιντ με στόχο να μην έχει incidents και σταδιακά χωρίς ρίσκα να ανεβάζει ρυθμό. Μπήκε σχετικά κρύος σε έναν πίστα με πολύ ζεστό καιρό αλλά πήγε πολύ καλά. Η έκπληξη ήρθε στο inlap όπου μετά από μικρή έξοδο ένα GTE βρέθηκε δίπλα μας και ταυτόχρονα ένα LPM2 να θέλει να προσπεράσει ταυτόχρονα και τους 2. Στην προσπάθεια να κρατήσουμε την θέση στην πίστα σε σχέση με το GTE το LPM2 δεν ειχε που να πάει και η επαφή των τριών μας γύρισε και μας έστειλε για επισκευές 2 λεπτών.


Συνέχεια στα επόμενα 2 στιντ του Σπύρου χωρίς ιδιαίτερα θέματα και με τον Ανδρέα να παίρνει πάλι το τιμόνι, βρεθήκαμε στην 6η θέση. Εκεί ζήσαμε κάτι που έχουμε πάρα πολύ καιρό να ζήσουμε. Πτώση στην σύνδεση του οδηγού μας, το αμάξι με towing στα πιτ για 1:45. Ο Σπύρος πάλι στο τιμόνι αλλά από την 10η θέση. Μετά την ολοκλήρωση 3 στιντ με τέρμα το γκάζι ήρθε η σειρά του Χρήστου Πανούλα που είχε καλό και σταθερό ρυθμό. Η καρό σημαία μας βρήκε στην 7η θέση και με την πίκρα για το αποτέλεσμα σε ένα δυνατό grid που θα μπορούσε να ήταν το πόντιουμ αν δεν υπήρχε το disconnection.


Η συμμετοχή της Ακαδημίας ήταν και αυτή στα LPM2 με το ηθικό να είναι πολύ καλό, λόγο και της καλής προετοιμασίας. Ξεκινήσαμε με τον Ανδρέα Αρβανιταντώνη στο τιμόνι και ο ρυθμός ήταν γρήγορος και βοήθησε να κερδίζουμε θέσεις μετά από ενα κακό qual. Στο inlap του 2ου στιντ ενα μεγάλο ατύχημα κατέστρεψε την συνέχεια του αγώνα. Αποφασίσαμε άμεσα να αφήσουμε τον αγώνα και να μπούμε άμεσα στο επόμενο Slot . Κατατακτήριες από τον Νίκο Ευσταθίου βγάζοντας τον καλύτερο του χρόνο στην 10η θέση των LPM2.


Η απόφαση στην στρατηγική ήταν με οικονομία σε καύσιμα και μεγαλύτερα stint και αλλαγές ελαστικών και οδηγών μετά στο 4ο πιτ. Αυτό σίγουρα ήταν πρωτόγνωρο για αρκετούς και η οδήγηση στο 4ο στιντ σχετικά επικίνδυνη. Από την 10η θέση φτάσαμε στην 2η λόγο οικονομίας και ατυχημάτων αντιπάλων μας. Άλλα 4 στίντ από τον Ανδρέα με ηρεμία και στην συνέχεια η σκυτάλη στους Στάθη Μποδιώτη και Χρήστο Καλαμίδα. Ο Στάθης πήγε πολύ καλή με εξαίρεση μία μικρή επαφή στην τελευταία στροφή χωρίς όμως να γίνει ζημιά στο αμάξι. Ο Χρήστος με σβέλτη οδήγηση αντιμετώπισε εκτός από την κίνηση και την κούραση της ώρας. και κατάφερε να φέρει πίσω τον χαμένο χρόνο και το αμάξι πίσω στην 2η θέση!