Αγωνιστικά Νέα – 2020, Season 2, Week 12

Ο καλύτερος τρόπος να κλείσει μία σεζόν είναι η επίσκεψη στην θρυλική πίστα του ΛεΜαν για τους 6ωρους αγώνες του IELMS. Ταυτόχρονα αυτά τα event είναι και πολύ δυνατή προσπόνηση για τον επερχόμενο 24ωρο αγώνα που έρχετε σε 2 εβδομάδες από τώρα.

Στο πρωινό αγώνα του Σαββάτου, αντίθετα με τις αρχικές προβλέψεις, τα πράγματα δεν είχαν καλή τροπή και ο αγώνας συνεχίστηκε καθαρά για τον τερματισμό και την ελαχιστοποίηση της όποιας ζημιάς. Με περισσοτερες συμμετοχές όμως στους βραδυνούς αγώνες με 2 GTE αλλά και ένα HPD στην ενδιάμεση κλάση του αγώνα.

Στο HPD o Ανδρέας Αρβανιταντώνης συνεργάστηκε άωογα με τον Παναγιώτη Δημακάκο (μέλος της ακαδημίας) και τερμάτισαν στην 5η θέση, ξεκινώντας λίγο πιο πίσω από την 11ή. Ηταν ο πρώτος αγώνας αντοχής για τον Παναγιώτη που έδειξε τα καλά του στοιχεία και κράτησε την ψυχραιμία του σε όλη την μακρά διάρκεια του αγώνα.

Στις GTE συμμετοχές μας αποφασίσαμε να σπάσουμε τους οδηγούς μας σε ζευγάρια όπου σε κάθε αμάξι να υπάρχει και επίσημος οδηγός αλλά και μέλος της ακαδημίας. Σκόπος ήταν και η δημιουργία εμπειριών και η άμεση βοήθεια και συμβουλή από τους πιο έμπειρους οδηγούς σε αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο simracing.

Και τα 2 αυτοκίνητα ξεκίνησαν αργά από τις πίσω θέσεις και σιγά σιγά μεσα στην διάρκεια του 6ώρου ανέβηκαν θέσεις ωστε να τρερματίσουν 5η και 2η θέση με εκκίνηση στην θέση 18 και 40 αντίστοιχα. Πετυχημένο ξεκίνημα για τους Δημήτρη Βαφειάδη και Δημήτρη Βουρλέγκα με την βοήθεια των έμπειρων Ανδρέα Περράκη και Χρήστου Πανούλα.

Την Κυριακή κατεβήκαμε με συμμετοχές και στις 2 κατηγορίες, μία με HPD και μία με Porsche GTE. Στην πρώτη ξεκινήσαμε 5οι στο 3ο Split και για τις 4 πρώτες ώρες να βρισκόμαστε μαζί με τους πρωτοπόρους. Μία έξοδο μετά από oversteer στις στροφές Porsche μας περιόρισε στην 12η θέση.

Από την άλλη η GTE συμμετοχή μας είχε μία πολύ σταθερή και δυνατή πορεία με μάχη για το πόντιουμ. Αν και ένα πέναλτυ για Slowdown μας στοίχισε τελικά την 3η θέση, τα μέλη της ακαδημίας Σπύρος Ντερέκης και Δημήτρης Βαφειάδης απέδωσαν τα μέγιστα.

Γενικά ήταν ένα καλό σαββατοκύριακο με καλούς αγώνες και ακόμα καλύτερη προετοιμασία για τις συνθήκες ενός 24ωρου αγώνα που έρχεται στις 20-21 Ιουνίου.